Soms is het inrichten van een complete snoezelruimte niet mogelijk omdat er simpelweg geen of geen geschikte ruimte beschikbaar is. Dan is er altijd nog de mogelijkheid van het maken van Snoezelhoeken in een bestaande ruimte, gang, of nis in of op de afdeling. Bijvoorbeeld met een lekker uitnodigend zitpodium, een bubblebuis, een projector, enkele RGB spots of LED verlichting maken we complete snoezelhoek die cliënten uitnodigt om te ontdekken, te verkennen en te ervaren.

Ook biedt een snoezelhoek de begeleiding de mogelijkheid om specifieke cliënten even mee te nemen naar de mooie hoek aan het einde van de gang. Even samen afleiding zoeken en even een rustmoment inbouwen op een drukke dag. Even samen zitten en genieten. Het kost misschien een paar minuten maar het kan de cliënt even doen ontspannen, afleiden en de focus op iets anders laten leggen. Het brengt net dat moment van aandacht, blijheid en gevoel van welbevinden dat de cliënt net even nodig heeft.

De mogelijkheden qua inrichting en sensorisch aanbod is natuurlijk helemaal afhankelijk van de situatie ter plekke, de omgeving en de indeling van de afdeling of de etage. Een standaard hoek is altijd wel mogelijk, maar als je speciale wensen of ideeën hebt dan is het aan te bevelen dat we samen op jouw locatie kijken hoe en waar we jouw ideale snoezelhoek kunnen realiseren.