In veel organisaties zijn gangen functioneel en praktisch ingericht en bieden bewoners vaak niet veel qua beleving of ervaring. Terwijl de cliënten toch vaak veel tijd doorbrengen op gangen en in algemene op ‘publieke’ ruimtes. Snoezelen kan worden aangeboden in een aparte daarvoor bestemde ingerichte snoezelruimte, maar het is natuurlijk ook mogelijk om het om te draaien. We brengen de snoezelbeleving naar de cliënten toe in bijvoorbeeld de gang of in een centrale ruimte of gezamenlijke ruimte dat voor alle cliënten toegankelijk is.

Afhankelijk van de situatie, de indeling en de mogelijkheden kunnen we samen kijken hoe we op plekken in de centrale openbare ruimtes sensorische beleving en ervaring kunnen bieden. Denk hierbij aan sensorische themahoeken, een strandhoek, een bushokje, een bakkerij of bloemenwinkel, een bloemenpergola, een tuinbankje met een park, een lokale reminiscentie wand, tactiele wandpanelen of gewoon sfeerwanden verspreid door de gangen waardoor de sfeer verandert en de omgeving aangenamer wordt.

Snoezelen op de gang biedt ook de begeleiding veel nieuwe mogelijkheden om spontaan contact te maken met een cliënt en een moment van samen zijn te ervaren. Even een praatje maken bij de themahoek met het herkenbare gebouw uit de stad of het park dat iedereen kent.

Zelfs een levensechte treincoupe is ook mogelijk of een complete viskraam en broodkar is allemaal mogelijk. De mogelijkheden zijn oneindig en alle elementen ontwerpen en maken we in eigen huis. Onze eigen timmerman vindt het een uitdaging om iets te maken wat nog niet bestaat en alleen voor jouw cliënten is bedacht en gemaakt.

We komen graag kijken op locatie om de ideeën en de mogelijkheden te bespreken en te bedenken.